Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Αναζητώντας το χαμένο ποστ

Τις τελευταίες μέρες έχουν συμβεί κοσμοϊστορικά γεγονότα.

Nίκησε ο Ολυμπιακός στας Ευρώπας, η Πασοκική διαμάχη μαίνεται αμείωτη, η κυβέρνηση παίρνει πίσω όσα υποσχέθηκε πριν τις εκλογές του... 2004 και η μεγάλη κυβερνητική παράταξη παρουσίασε το πρώτο της ρήγμα ονόματι Καράογλου (κάτι πρέπει να κάνουν στη ΝΔ με τους βορειοελλαδίτες που το όνομα τους αρχίζει από Κ, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση), τα αμερικανά αναγνώρισαν τη γενοκτονία των Αρμενίων, ο Χριστόδουλος είναι στα τελευταία του και οι γιατροί ήδη κανιβαλίζουν το πτώμα του και μέσα σε όλα αυτά διάβασα και μια ενδιαφέρουσα ιστορία για το σύστημα υγείας στην Κούβα (παρεμπιπτόντως σήμερα βγαίνει στις αίθουσες και το Sicko, ενώ αναμένεται και το αντι-Sicko που τα χώνει στον Moore).

Έλα όμως που αυτό που τώρα μου συμβαίνει (μέγας Τζορντανέλι) με έχει ρίξει στο καναβάτσο και δεν μπορώ να πιάσω ούτε την λευκή πετσέτα...

Για να μην πολυλογώ, εδώ και δέκα μέρες περίπου, έπιασα "κανονική" δουλειά, όπερ εστί δουλειά πρωινή (9 to 5 τρόπον τινά). Σιγά τα ωά και δεν είμαι κι ο πρώτος. Ταυτοχρόνως, όμως, διατηρώ και τη νυχτερινή μου δουλειά, το οποίο σημαίνει ότι δουλεύω συνεχώς από τις 23:30 έως τις 16:00 της επομένης. Φαγάκι, μπανάκι (αν προκάμω ο βρωμιάρης) και ύπνος για κανά πεντάωρο, αν είμαι τυχερός.

Ομολογώ ότι η νυχτερινή δουλειά είναι χαλαρή και μου επιτρέπει πρόσβαση σε υπολογιστή και απεριόριστο χρόνο για γράψιμο, αλλά οι ρυθμοί των τελευταίων ημερών μου έχουν κάνει το μυαλό πουρέ και μπορώ να ασχοληθώ μόνο με την αβάσταχτη ελαφρότητα του ποδοσφαίρου, οπότε βγάζω το άχτι μου στο blog της gatti, αφού έχω ορκιστεί ότι για μπάλα στο δικό μου blog δεν θα γράψω ποτέ.

Σήμερα ύπνο δεν έχω (τι άθλια έκφραση 5 το απόγευμα) και είπα να ασχοληθώ λίγο με το μπλογκάκι μου, αλλά...

Λέω να κάνω υπομονή για μια βδομάδα ακόμη (τότε τελειώνει η νυχτερινή) κι αν καταφέρω κανένα βραδάκι να συγκροτήσω μια ολοκληρωμένη σκέψη, χωρίς να αρχίσω να βλέπω, πράσινες, κόκκινες και κίτρινες πεταλούδες, να ποστάρω επιτέλους (αυτό με την Κούβα και τον δολοφόνο του Γκεβάρα με έχει εξιτάρει). Άσε που οραματίζομαι ένα αύριο λίγο πιο δραστήριο και ευχάριστο για μένα και έχω βαλθεί να το οργανώσω.

Τέλος πάντων, λέω να πάω για ύπνο τώρα...

10 σχόλια:

viewokto είπε...

Καλοριζικη η καινουρια δουλεια και καλα κουραγια!

Ετσι μπραβο να παει η Ελλαδα μπροστα!
Να δουλευουμε να λυσουμε και το ασφαλιστικο βρε παιδι μου!

Κατι είναι στον αερα τελευταια γιατι τοση δουλεια κι εγω ουτε που την ειχα φανταστει.
Νοκ-νοκ (χτυπημα ξυλου…)

Ουτε τον τεχνολογικο Γατο δεν προλαβα να διαβασω αν και στη φαση που ειμαι ανετα κανω θυσια στη θεα της Τεχνολογιας για ουριο διαδικτυακο ανεμο και υγεια παντων των μηχανηματων, οποτε κινδυνευω με λιθοβολισμο…

Καλη ξεκουραση

gatti είπε...

Κι έλεγα κι εγώ πού εξαφανίστηκε αυτή η ψυχή και έχει τόσες μέρες να γράψει κανα καινούργιο κειμενάκι. Τα σχόλια στο δικό μου δεν πιάνονται, εκεί είπαμε είναι η εκτόνωση :-P.

Aντε, σιδεροκέφαλος στην καινούργια σου δουλειά, αλλά βρε αδερφέ μου το σκέφτηκες καλά; Είσαι και υδροχόος. Κι όχι τίποτα άλλο εμείς οι υδροχόοι είμαστε νυχτοπούλια. Λειτουργούμε από το απόγευμα και μετά. Το πρωί, είμαστε νεκροί.
Κι εγώ απόγευμα προς βράδυ δουλεύω, το πρωί δεν καταλαβαίνω τι μου γίνεται και άμα δεν πάει ...μεσημέρι δεν μπορώ να συνέλθω.
Να φροντίσεις οπωσδήποτε το θέμα του ύπνου και καλή δύναμη!

Alexandros είπε...

Καλό κουράγιο μεγάλε!

s_pablo είπε...

@viewokto

Ευχαριστώ δια τας ευχάς. Ώστε ξανάνοιξε το τεχνολογικό μαγαζί ο Δήμου? Πάω να δω αν έχει μπουφέ...

Αν περιμένει το ασφαλιστικό εμένα για να λυθεί, σωθήκαμε. Αρχίστε να αποταμιεύετε (κάτω από το στρώμα είναι μια καλή λύση).

@gatti

Ακριβώς επειδή απόγευμα προς βράδυ λειτουργώ καλύτερα, δεν θέλω να δουλεύω αυτές τις ώρες. Έχω πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω.

mtryfo είπε...

Αντε σιδεροκέφαλος, στεριωμένος και όλα τα "παρόμοια", αλλά πάνω απ όλα να σε "γεμίζει" και να μη σε "τρέχει" αν γίνεται βέβαια...γιατί αυτό το 9-5 πολλές φορές γίνεται "τιραμόλα"!
Μόνο στο δημόσιο ισχύουν τα ωράρια...

Ανώνυμος είπε...

Λέω και 'γω, που χάθηκε!

"Ομολογώ ότι η νυχτερινή δουλειά είναι χαλαρή και μου επιτρέπει πρόσβαση σε υπολογιστή και απεριόριστο χρόνο για γράψιμο..."

Νυχτοφύλακας σε νεκροτομείο!
Το βρήκα;
(Ποια ήταν εκείνη η ταινία;)

viewokto είπε...

Με τον Ewan McGregor?

“Nightwatch”

Giasafox είπε...

Ακόμα ένα βήμα μπροστά στη μείωση της ανεργίας.
Με 'γειά τη νέα δουλειά

giasafox

s_pablo είπε...

Το Nightwatch θα έλεγα κι εγώ, αλλά είχα στο μυαλό μου το δανέζικο πρωτότυπο.

Αυτο με τον McGregor δεν το έχω δει, αν και θα πρέπει να είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο διαφορετική είναι μια ταινία, γυρισμένη από τον ίδιο σκηνοθέτη, κάτω από τη χολυγουντιανή επιτήρηση...

@mtryfo

Δεν ξέρω αν πρόσεξες ότι το 9-5 το λέω στο περίπου. Ευτυχώς για μένα το ωράριο είναι ευέλικτο προς το κόντεμα και όχι προς το ξεχείλωμα.

@giasafox

Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου άνεργος. Άεργος υπήρξα ως νέος για ένα δίμηνο.

Το κακό (εκεί πάει το δυστυχώς) είναι ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχω κάνει διακοπές 4 μέρες συνολικά. Αν ζούσα στην Αθήνα θα είχα φουντάρει από την Ακρόπολη...

s_pablo είπε...

Α! Για να μην έχετε και απορία, νυχτερινός στη ρεσεψιόν ξενοδοχείου δουλεύω. Καλή δουλίτσα και όταν τελειώσω με το καλό θα κάνω εθνο-τουριστική ανάλυση.

(Αν κάποιος συμπαθεί τους Γερμανούς να μην τη διαβάσει. Η χειρότερη φάρα που έχω γνωρίσει. Έγινα ρατσιστής με την πάρτη τους...)